Η Ιστορία στο Αγρόκτημα Αριστοδήμου

Οι διαδοχικές διατροφικές κρίσεις και οι σοβαρές επιπτώσεις τους στην αγορά τροφίμων και την υγεία, ήταν οι βασικοί παράγοντες που μας οδήγησαν to 2013, στην απόφαση να μετεξελίξουμε την οικογενειακή φάρμα, σε μια μικρή μονάδα παραγωγής κοτόπουλων ελεύθερης βοσκής. Παραμερίζοντας την εξέλιξη στην παραγωγή πουλερικών και σεβόμενοι τη φύση, προτιμήσαμε την παραδοσιακή μέθοδο εκτροφής που χρησιμοποιούσαν οι παππούδες και οι γιαγιάδες μας.

Με τη συνεχή ενημέρωση τα τελευταία χρόνια, για τους κινδύνους που διατρέχει η υγεία μας, από της κακής ποιότητας είδη, που καθημερινά καταναλώνουμε, έχει παρατηρηθεί μια αυξανόμενη τάση στροφής στα Βιολογικά προϊόντα. Δυστυχώς όμως τα προϊόντα Βιολογικής Παραγωγής είναι απαγορευτικά στο μεγαλύτερο ποσοστό πληθυσμού λόγω υψηλού κόστους.

Έτσι και εμείς πήραμε την απόφαση να παράξουμε ένα προϊόν, το οποίο να μην επιβαρύνει την υγεία μας αλλά ούτε και την τσέπη του μέσου καταναλωτή. Σε αντιπαράθεση, με τις ελάχιστες απαιτήσεις στον Ευρωπαϊκό Κανονισμό, της Νομοθεσίας, η οποία ελέγχει και πιστοποιεί την αυθεντικότητα εκτροφής του κοτόπουλου Ελευθέρας Βοσκής, στην οποία Νομοθεσία επιτρέπεται η χρήση Αντιβιοτικών και συστατικών με σκοπό την ταχεία και γρήγορη ανάπτυξη, εμείς επιλέξαμε να μην ακολουθήσουμε τις πιο πάνω τακτικές εκτροφής.

Περιοριστήκαμε σε μικρές μονάδες παραγωγής, οι οποίες σε φυσικό περιβάλλον και επιλεγμένη διατροφή , σε συνδυασμό με την αναμονή περισσότερου χρόνου φυσικής ανάπτυξης, πετύχαμε ένα προϊόν μοναδικό σε ποιότητα και συνάμα προσιτό στον μέσο καταναλωτή.

Η εκτροφή για μας στο Αγρόκτημα Αριστοδήμου δεν είναι απλή υπόθεση.  Είναι η δέσμευση μας προς  όλους εσάς μιας διαδικασίας κάτω από απόλυτα φυσικές συνθήκες, τηρώντας ταυτόχρονα τις απαιτούμενες προδιαγραφές, ασφάλειας, υγιεινής  και ελέγχου.

Επικοινωνηστε μαζι μας

Δεν είμαστε εδώ αυτή την στιγμή. Αλλά μπορείτε να μας στείλετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και θα απαντήσουμε σε εσάς, το συντομότερο δυνατόν.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search