Κοτόπουλα Ελεύθερης Βοσκής

Η γευστική ποιότητα των κοτόπουλων ελεύθερης βοσκής επιτυγχάνεται αφού καταφέραμε να αφομοιώσουμε τον παραδοσιακό τρόπο εκτροφής ως ακολούθως:

Συνθήκες διαβίωσης
Από την πρώτη μέρα ζωής των νεοσσών, τοποθετούνται σε χώρους φυσικά ελεγχόμενης θερμοκρασίας, με φυσικό εξαερισμό και πάντα με γνώμονα την άνετη διακίνηση σε άνετους χώρους με σκοπό να υπάρχει ένα φιλικό περιβάλλον από τις πρώτες κιόλας ώρες ζωής. Μεγαλώνοντας ήδη σε ηλικία 15 ημερών έχουν συνεχή πρόσβαση σε φυσικό στρώμα (χώμα).

Διατροφή
Η κύρια διατροφή από τις πρώτες ώρες ζωής είναι οι δημητριακοί καρποί (Αραβόσιτος, σιτάρι, κριθάρι), οι οποίοι είναι πλούσιοι σε ενέργεια. Επίσης τρέφονται και με πίτυρα τα οποία σε σχέση με τα δημητριακά προσφέρουν λιγότερη ενέργεια αλλά περισσότερες πρωτεΐνες.

Βόσκηση
Στην ηλικία των 30 ημερών τα κοτόπουλα ξεκινούν τη βόσκηση σε ανοιχτό χώρο καθημερινά, απολαμβάνοντας ποώδη βλάστηση (τριφύλλι), μέχρι τη μέρα που θα είναι έτοιμα προς διάθεση για κατανάλωση.

 

Επικοινωνηστε μαζι μας

Δεν είμαστε εδώ αυτή την στιγμή. Αλλά μπορείτε να μας στείλετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και θα απαντήσουμε σε εσάς, το συντομότερο δυνατόν.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search